Friday, 24 February 2012

~Singapore Trip's 22/1/2012~

Helloww! Sepanjang Dec2011- awal Jan 2012 mmg aku tak kemana2 sangat ..paling kuat pun pegi makan2..Awal tahun 2012 my hectic time ..ialah final exam..berkabung kat umah kejap..1week jugak lah aku ambik annual leave..Nasib baik juga dapat boss yang memahami..Kalau tak silap masa last paper 20/1/2012, terus pegi imigresen renew passport.. Ni consider last minute plan jugak..masa tgh2 stress exam week,ttiba terfikir nak pegi somewhere lepas abis paper ..kebetulan long holiday-CNY. So, aku dgn Sueanna pun plan nak gi Singapore..nak buat ala2 backpacker..Tapi aku tak lah ralat sangat pasal minah ni selalu ke S'pore ni. Aku pun ajak 2 orang anak buah yang comel lote join skali  dengan sorang lagi kawan nama Aida.. Maknanya kitaorag ber 4 dari KL and Sueanne dah tentu org JB,semestinya tunggu kat umah dia je lah..tak kan dia nk dtg KL ambik kitaorg bwk gi JB lakkss..ahhahah.. Kitaorg bertolak ke JB sabtu pagi n masuk Singapore ahad pagi..
Park keta kat JB central
 Naik bus masuk Singapore RM1.60 jer..
 Woodland-imigresen checked
 kita org turun kat Plaza Singapura n ambik MRT ke Orchard road
 Ini lah muka2 hantu ber jalan...ada sorang lagi tukang ambik gambar merangkap jadi bodyguard kitaorg..hehehe
 Mcd diorang sedap lah..tak tau kenapa,..mungkin kah rasa lapar sgt2 atau rasa mahal lepas dah convert..hihi yg pasti semua makan x ber sisa..- Mdc diorg special skit ada cake n pie-
Eksen je ni :P..mesti org Singapore yg nampak kata "jakun betul budak ni"..peduli hape aku!! :))
 Ini ala2 bangla kat M'sia...
 Ticket masuk sentosa island 1dollar = RM2.40
Bunga-bunga cinterr..

Kitaorang tak masuk pun USS pasal tak plan awal2..klu nk gi USS kena book in advance..tix valid for 3months..Lagi satu sebab mmg plan asal trip kali ni tawaf S'pore..Insyallah next trip baru nak spend time kat USS..Atleast kitaorang dah banyak cover tempat kat sini..sampai terkangkang lah semua sakit kaki...apapun semua org enjoy..have a good fun walaupun penat gila...mau nyer tak kejang,berjalan tak renti2..keluar masuk shoping complex ...huhuhu

Yang ni pulak sentosa beach...kat sini ada 15 attraction yg patut kena pegi...mmg tak cukup sehari nak round semua...Beach diorg mmg lah tak cantik & tak berapa bersih..ialah besar mana pulak Singapore tu kan...
         
                   Suanne tgh merenung masa depan...sbenarnya semua dah flattttt...tak laratttt!!!!
Bikini Bar??
Dah abis siang kita org gi bugis street n arab street pulak...kat sini Sueanna bawak mkn martabak Singapore ..mmg sedap!siap tapau lagi..Kita berjalan dari bugis ke arab street..Actually dekat2 je..tapi dah fenatt sangat rasa berbatu2..hahhaha

Before balik sempat snap..hehehee

Dah abis makan2 kitaorang bertolak balik ke JB last bus masa tu dalam pukul 11pm...semua orang terlentok dah...Apa pun nak say thanks to Suanne & John bawak kitaorg jalan2.. Trip yang best..maybe sebab semua satu kepala..So penat ke apa tolak tepi.. Hope plan trip gi USS kita bole pegi tahun jugakkk!!!! Apa2 pun lepas kan trip pulau2 kiter yer dulu... ;)